Historiku i Hida Halimi

1.

Romanciere, tregimtare,

 

Romancierja e parë ne Kosovë, e njohur me romanin “Ai që nuk ishte Fidia”, jetoi mes Kosoves dhe Francës duke e ushtruar profesionin e saj si juriste në sektorin e të drejtave të njeriut. Romani i saj “Njeriu im” është i botuar në gjuhën frënge përderisa “Ato letra nuk i shkrova vetë” është permbledhje tregimesh. Ajo u nda nga jeta ne moshen 63 vjeçare me 1 shkurt 2012.

 

"...më takoi mua si grua nga Kosova, ta shkruaja romanin e parë në dekadën e fundit të shekullit XX, me tre shekuj vonesë, kjo është e prekshme deri në pikëllim."

2.

veprat:

-Vendlindjen ma zgjodhe ti, 1993
Ai që nuk ishte Fidia, 1995
Njeriu im, 1997
Bijtë e Njeriut, 2001
Tri medaljonet e Franc Ferdinandit, 2001
Ato letra i shkrova vetë, 2007
Tu marcheras derrière ton ombre, 2007 ( Njeriu im)
Shpina, OMBra, GVG, post mortum, 2012